Rappukäytävien maalaus: Näin parannat taloyhtiön ilmettä ja arvoa
Ensivaikutelma on tärkeä, ja viihtyisät yhteistilat antavat mielikuvan hyvin hoidetusta taloyhtiöstä. Rappukäytävä on yksi taloyhtiön eniten käytetyistä tiloista, ja sen kunto vaikuttaa asukkaiden arkeen. Raikkaat värit sekä hyväkuntoiset pinnat luovat miellyttävän ja turvallisen ilmapiirin.
Säännöllinen maalaus suojaa rappukäytävän pintoja kulumiselta ja vaurioilta, kuten kosteudelta tai lialta. Tämä vähentää korjaustarpeita pitkällä aikavälillä, mikä säästää taloyhtiön varoja ja säilyttää kiinteistön arvon. Siksi porraskäytävän maalipintaa kannattaakin päivittää säännöllisin väliajoin.
Kuinka usein rappukäytävät tulee maalata?
Ajan myötä porraskäytävien kuluminen on väistämätöntä, mutta niiden huoltaminen riippuu suuresti siitä, miten kovassa kulutuksessa rappukäytävät ovat. Kerrostaloissa, joissa porraskäytävät ovat vilkkaasti käytettyjä, rappukäytävät olisi suota huoltomaalata noin 7–10 vuoden välein. Pienemmissä taloyhtiöissä tai vähemmän käytetyissä tiloissa maalausväli voi olla pidempi, esimerkiksi 10–15 vuotta.
Taloyhtiöiden rappukäytävät ovat päivittäisessä käytössä, ja pintojen kuluminen on luonnollista. Säännöllinen huolto ja maalaus varmistavat, että rappukäytävät pysyvät siisteinä ja viihtyisinä tiloina, jotka lisäävät asukkaiden asumismukavuutta.
Näin maalaamme rappukäytävänne
Aldekon ammattilaiset pitävät huolen siitä, että taloyhtiöinne rappukäytävän maalaus sujuu huolellisesti mutta tehokkaasti. Alla näet yksityiskohtaiset vaiheet siitä, miten maalausprosessi etenee ensimmäisestä yhteydenotosta aina valmiiseen lopputulokseen.
1
Kartoitus
Ensimmäisessä vaiheessa määritellään taloyhtiön kanssa yhdessä kyseisen porraskäytävän työn laajuus ja tarpeet: mitä kaikkea maalataan? Esimerkiksi seinät, lattiat, kaiteet ja muut pinnat kartoitetaan tarkasti. Kartoitus auttaa suunnittelemaan projektin kulun ja aikataulun.
2
Rappukäytävän suojaukset ja valmistelu
Ennen maalaustöiden aloittamista huolehdimme rappukäytävän asianmukaisista suojauksista. Kaikki pinnat, joita ei maalata, suojataan huolellisesti projektin ajaksi.
Ennen maalausurakan alkua teemme tarpeelliset pohjatyöt, kuten tasoitukset. Esimerkiksi kiviseinissä on usein halkeamia, jotka tasoitetaan ennen pohjamaalausta. Halkeamista poistamme irtonaisen aineksen, tasoitamme kolot ja hiomme seinäpinnan alkuperäiseen tasoon.
3
Porraskäytävän maalaus
Maalauksen pohjustustöiden jälkeen pääsemme tekemään maalauksen tasaiselle ja siistille seinäpinnalle. Huolehdimme, että maali levitetään tasaisesti ja että lopputulos on siisti ja kestävä. Me Aldekolla käytämme laadukkaita materiaaleja ja tekniikoita varmistaaksemme parhaan mahdollisen lopputuloksen.
4
Viimeistely ja loppusiivous
Maalauksen pohjustustöiden jälkeen pääsemme tekemään maalauksen tasaiselle ja siistille seinäpinnalle. Huolehdimme, että maali levitetään tasaisesti ja että lopputulos on siisti ja kestävä. Me Aldekolla käytämme laadukkaita materiaaleja ja tekniikoita varmistaaksemme parhaan mahdollisen lopputuloksen.
Miksi Aldeko?
Kotimainen maalausyritys
Olemme Etelä- Suomessa toimiva maalausalan yritys, jonka koko henkilöstö myyjästä maalariin on kotimaista.
Avaimet käteen -palvelu
Suojaamme kotisi säätä ja ympäristöä vastaan ammattimaisella katon tai ulkoverhouksen maalauksella.
Tyytyväiset asiakkaat
Asiakkaamme ovat poikkeuksetta tyytyväisiä palveluumme ja työmme jälkeen.
Kokeneet maalarit
Koulutetuilla ammattilaisillamme on vuosien kokemus maalaustöistä.
Kotitalousvähennys
Tekemästämme työstä saat kotitalousvähennystä, joka on 40%
työn osuudesta.
Laskutus vasta luovutuksen jälkeen
Laskutamme tekemämme työn vasta, kun se on yhdessä tarkastettu ja luovutettu.
Tuhansia tyytyväisiä asiakkaita
Google-arvosteluidemme keskiarvo on huikea 4.9/5! Korkea asiakastyytyäväisyys johtuu siitä, että maalamme jokaisen kodin kuin se olisi omamme.
Usein kysytyt kysymykset (UKK)
Täältä löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiimme, jotta saat nopeasti tarvitsemasi tiedot palveluistamme, hinnoittelusta, aikatauluista ja muista käytännön asioista. Pyrimme vastaamaan kattavasti, mutta jos jokin kysymys jää vielä avoimeksi, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä!
Kuinka usein rappukäytävän maalaus tulisi tehdä?
Kerrostaloissa, joissa porraskäytävät ovat vilkkaasti käytettyjä, rappukäytävät olisi suotavaa huoltomaalata noin 7–10 vuoden välein. Pienemmissä taloyhtiöissä tai vähemmän käytetyissä tiloissa maalausväli voi olla pidempi, esimerkiksi 10–15 vuotta.
Miten kauan rappukäytävän maalaaminen kestää?
Yleensä maalausprojekti kestää noin 1–3 viikkoa, mutta tarkka aikataulu varmistuu jokaisen projektin kohdalla erikseen.
Laadimme taloyhtiölle tiedotteen, jossa kerromme kaiken tarvittavan projektin aikatauluun liittyen, kuten milloin hoidamme minkäkin työvaiheen ja mitä asukkaiden tarvitsee ottaa huomioon.
Miten rappukäytävän maalaus vaikuttaa asukkaisiin maalaustöiden aikana?
Me Aldekolla haluamme ottaa asiakkaamme mahdollisimman hyvin huomioon kaikissa projekteissamme. Remontit ja maalausurakat aiheuttavat usein normaalista poikkeavia järjestelyjä ja siksi haluammekin hoitaa projektimme mahdollisimman ripeällä aikataululla, jotta porraskäytävien maalauksesta koituu talon asukkaille mahdollisimman vähän päänvaivaa. Hoidamme myös asianmukaiset suojaukset rappukäytäviin projektimme ajaksi. Pyrimme olemaan joustavia ja muokkaamaan omia aikataulujamme asiakkaidemme tarpeiden mukaan.
Miten rappukäytävän maalaus parantaa asumismukavuutta ja arvoa?
Yhteistilat ovat taloyhtiön ”käyntikortti”. Hyvin hoidetut rappukäytävät kertovat asukkaille ja vierailijoille, että taloyhtiöstä pidetään huolta, mikä parantaa yhtiön mainetta ja houkuttelevuutta.
Palvelemme Teitä seuraavilla alueilla
Tarjoamme kattavia maalaus- ja pinnoituspalveluita yksityisille, yrityksille ja taloyhtiöille Uudellamaalla ja muualla Etelä-Suomessa.
Uusimaa
Pirkanmaa
Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi, Kuhmoinen
Varsinais-Suomi
Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Koski, Kustavi, Laitila, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Oripää, Paimio, Parainen, Pyhäranta, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Somero, Taivassalo, Turku, Uusikaupunki, Vehmaa